AKO OBEDOVAŤ CEZ PRACOVNÉ DNI

Na obed vynaložíme v priemere cez pracovný mesiac niečo medzi 50-100 EUR, pokiaľ sa stravujeme v jedálňach, resp. využívame obedové menu v reštauráciách.   

Obedy predstavujú jednu z najväčších položiek v rámci výdavkov na naše stravovanie. Na druhej strane sú extrémne dôležité pre naše správne fungovanie v práci.
 
Tu je niekoľko zásad, ktorých sa drž, ak potrebuješ byť aj popoludní „fit“.
  • NIKDY nechoď na obed príliš neskoro, napr. po 13.30 hod. Vtedy si väčšinou tak hladná, že zješ čokoľvek a veľké množstvo. Následne organizmus vyčerpáš.
  • Nauč sa vyberať si z ponuky zdravé jedlo a rob to aj proti svojej vôli. Možno ti bude menej chutiť, ale telu dáš presne to, čo POTREBUJE a ono sa ti za to odvďačí príjemným pocitom nasýtenia a neklesajúcou pozornosťou.
  • Skús si plánovať VOPRED čo si dáš. Dnes už takmer každá reštaurácia ponúka na svojej webovej stránke menu a tak si môžeš v kľude premyslieť pre teba ideálne jedlo.
  • Naozaj nikdy si nedávaj po jedle zákusok. Práve tých cca 40g bieleho cukru a k tomu toľko isto tuku, ťa doslova posadí do stoličky, čo zapríčiní, že NEZVLÁDNEŠ žiadnu náročnejšiu úlohu, a o rozmýšľaní nad novými nápadmi ani nehovoriac.
  • Urob EXPERIMENT a choď dnes alebo zajtra na obed už o 11.00 hod. Menej ľudí, väčší výber jedál a k tomu prílev energie v správnom odstupe od raňajok je naozaj ideálna kombinácia.
  • A sem-tam si kľudne kúp v potravinách celozrnné pečivo, zdravú šunku, tofu alebo cottage syr. K tomu jednu paradajku a papriku. Na stole si potom môžeš SAMA pripraviť kvalitný obed. Nezabudni, že nemusíš mať stoj čo stoj len teplú stravu. Ide o to, čo ješ a nie, akú to má teplotu.
 
 
 
 
Positivity Job s.r.o.

Partizánska 2

811 03 Bratislava

Slovakia


+421 911 566 766

+421 2 207 622 62


info@skvelaasistentka.sk

skolenia@skvelaasistentka.sk

© Copyright 2018 Všetky práva vyhradené.

Hore