NAJČASTEJŠIE CHYBY PRI SERVÍROVANÍ KÁVY

Takmer každá asistentka je presvedčená o správnom servírovaní kávy. Napriek tomu sa v našich firmách káva na úrovni podáva málokde. Tak kde je potom chyba?  

Káva patrí k oficiálnym nápojom ponúkaným počas obchodných návštev, rokovaní alebo porád. Vieš však, ako ju naservírovať naozaj profesionálne? 
 
Takto nie!
  • Ak je väčšia skupina, nesnaž sa hrať na čašníčku a každého sa pýtať na jeho obľúbenú kávu. Zamotáš sa a budeš vyzerať komicky. Každému prines klasické espresso na tácke, pri veľkých skupinách nie sú tácky nutné.
  • Nevkusne balený cukor alebo mlieko.
  • Neutretá a fľakatá tácka.
  • Káva stekajúca po pohári alebo dokonca preliata až na podšálku.
  • Pozor na šatku okolo krku alebo náhrdelník, aby sa ti nenamočili do niektorej kávy.
  • Nevkusné šálky (krikľavé farby, veľké poháre a podobne).
  • Nenakláňaj sa cez stôl a nepodávaj kávu z rôznych strán.
  • Neštrngotaj bižutériou. Ak máš náramok s príveskom alebo rovno niekoľko náramkov naraz, pred servírovaním si ich zlož.
  • Žiadne voňavkovanie. Nikdy nepoužívaj parfum tesne pred servírovaním, spôsobiť záplavu vône v rokovacej miestnosti je amatérske.
  • Nedávaj do misiek lacné keksy, to je už "out".
  • Ku káve nepatrí džús. Vždy len čistá voda.
  • Veľakrát sa stáva, že vypitá káva "straší" na stole aj hodinu. Je potrebné prísť odniesť použitý riad a takisto sa opýtať, či si dá niekto ešte jednu kávu. Nie je nezvyčajné, že niektorí ľudia vypijú dve aj viac po sebe.
 
 
 
 
Paula, foto: Shutterstock, archív SA
Positivity Job s.r.o.

Partizánska 2

811 03 Bratislava

Slovakia


+421 911 566 766

+421 2 207 622 62


info@skvelaasistentka.sk

skolenia@skvelaasistentka.sk

© Copyright 2018 Všetky práva vyhradené.

Hore