NAJČASTEJŠIE CHYBY PRI SERVÍROVANÍ KÁVY
Takmer každá asistentka je presvedčená o správnom servírovaní kávy. Napriek tomu sa v našich firmách káva na úrovni podáva málokde. Tak kde je potom chyba?
Káva patrí k oficiálnym nápojom ponúkaným počas obchodných návštev, rokovaní alebo porád. Vieš však, ako ju naservírovať naozaj profesionálne?
Takto nie!
-
Ak je väčšia skupina, nesnaž sa hrať na čašníčku a každého sa pýtať na jeho obľúbenú kávu. Zamotáš sa a budeš vyzerať komicky. Každému prines klasické espresso na tácke, pri veľkých skupinách nie sú tácky nutné.
-
Nevkusne balený cukor alebo mlieko.
-
Neutretá a fľakatá tácka.
-
Káva stekajúca po pohári alebo dokonca preliata až na podšálku.
-
Pozor na šatku okolo krku alebo náhrdelník, aby sa ti nenamočili do niektorej kávy.
-
Nevkusné šálky (krikľavé farby, veľké poháre a podobne).
-
Nenakláňaj sa cez stôl a nepodávaj kávu z rôznych strán.
-
Neštrngotaj bižutériou. Ak máš náramok s príveskom alebo rovno niekoľko náramkov naraz, pred servírovaním si ich zlož.
-
Žiadne voňavkovanie. Nikdy nepoužívaj parfum tesne pred servírovaním, spôsobiť záplavu vône v rokovacej miestnosti je amatérske.
-
Nedávaj do misiek lacné keksy, to je už "out".
-
Ku káve nepatrí džús. Vždy len čistá voda.
-
Veľakrát sa stáva, že vypitá káva "straší" na stole aj hodinu. Je potrebné prísť odniesť použitý riad a takisto sa opýtať, či si dá niekto ešte jednu kávu. Nie je nezvyčajné, že niektorí ľudia vypijú dve aj viac po sebe.
Paula, foto: Shutterstock, archív SA