V práci na nás striehnu celé kolónie rôznych baktérií a je ich viac ako si vôbec vieme predstaviť. Nie je to odpadkový kôš ani toaleta. Viete určite o miestach, s ktorými ste dennodenne v kontakte?
 
Tlačidlo na kopírke
Pokiaľ sa iba priblížite ku kopírke, je všetko v absolútnom poriadku. Akonáhle položíte prst na tlačidlo Start, tak práve máte kontakt so záplavou nebezpečných baktérií na jednom z najšpinavších miest v práci.
 
Rúčka na kanvici
Či už držíte rýchlovarnú alebo klasickú kanvicu, rúčky v obidvoch prípadoch nemilosrdne otláčajú na vaše ruky zástup nebezpečných mikroorganizmov. Potom už len stačí vziať do rúk keksík a spolu s nechutnými návštevníkmi ho zjesť.  
 
Tlačidlá na výťahu
Umýva ich vôbec niekto? Tlačidlá na výťahu sú štvornásobne špinavšie ako verejné záchodové dosky. Koncentrácia baktérií je tak vysoká, že stačí jeden dotyk, aby ste si ruky kompletne zašpinili. 
 
Perá
Testy jednoznačne ukázali, že až na 14 percentách pier sa objavil zlatý stafylokok, ktorý najradšej osídľuje naše sliznice a kožu. Keďže ide o nebezpečnú kontamináciu, je lepšie osvojiť si vlastné pero a mať ho len pre seba. 
 
Klávesnica a mobilné telefóny
Jeden z najväčších príčin špinavej klávesnice je obedovanie za pracovným stolom. Napadané zvyšky jedla v klávesnici s radosťou podporia rozmnožovanie baktérií. Klávesnice, počítačové myšky a mobilné telefóny je potrebné pravidelne čistiť.
 
Rúčka a dvierka chladničky
Takmer v každej firme je chladnička, ktorú otvára veľa zamestnancov a treba myslieť na to, že rúčka a dvierka sú významne kontaminované.
 
Kuchynský drez
Je to jednoznačne najšpinavšie miesto v práci. Vo väčšine kuchýň sa nachádzajú baktérie salmonely, stafylokoky alebo listérie. Aj keď kuchynský dres často utierame, výlevku takmer nikdy alebo vôbec. Vyliať do drezu kávu, ryžu a staré zvyšky z tanierov je najjednoduchšia činnosť ako si po sebe odpratať. Žiaľ, veľakrát bez saponátu na umývanie riadu.
 
Spoločné poháre a šálky
Najhorší je spôsob ich umývania. Ak majú ľudia v práci možnosť používať firemné poháre a šálky a aj si ich po sebe umyť, nečakajte terno. Povrchné oplachovanie zanechá na riadoch kvantum baktérií, ktorých sila sa pri odstátí ešte znásobuje. Lepšia však nie je ani varianta, ak sa použije hubka, vo viac ako polovici otestovaných špongií sa objavili fekálne baktérie. Niet nad svoju šálku.
 
 
 
PRÍDEME ZA VAMI AJ PRIAMO DO FIRMY!  Školíme asistentky, manažérky, celé tímy. Vyberte si z našej ponuky alebo nám pošlite požiadavku na Vašu mieru. Ponuka kurzov.
Kontakt: +421911566766, email: info@skvelaasistentka.sk