AKO SERVÍROVAŤ DOBRÚ KÁVU
Ak podávaš návšteve vo firme kávu, tak robíš imidž sebe, spoločnosti, ale aj šéfovi. A keďže veľa ľudí už vie, čo je to dobrá a dobre naservírovaná káva, mala by si to vedieť aj ty.
Šálky musia byť kvalitné, vždy maj druh na malé, aj štandardné espresso.
Ak servíruješ mlieko zvlášť, použi mini džbánik s teplým mliekom, pretože studené z chladničky kávu ochladí. Pokiaľ podávaš ku káve balené mlieka, musia byť dobrej kvality a s pekným obalom.
Ku káve sa hodí aj niečo malé, sladké. Nápady sa cenia aj tu, takže treba sa v obchode popozerať po niečom pútavom a chutnom. Možností je dnes už veľa. Pozor, aby sa napríklad balený bonbón nepodával priamo na podšálku, pretože sa roztopí.
Všetko treba podávať na peknej, nie moc veľkej ani malej tácke, kde nesmie chýbať mini servítka. Pozor, nie krikľavej farby. Vždy bielu alebo béžovú.
Ku káve sa podáva voda. Buď ponúkneš malú fľašku minerálky alebo čistú vodu v menšom pohári. Nemala by byť veľmi studená.
Cukor dnes predstavuje možnosť odprezentovať svoju firmu, takže dajte si vyrobiť pekné firemné balenie. Pokiaľ sa rozhodnete pre klasickú cestu, tak vždy kúpte cukor kvalitný a v peknom balením.
Lyžička musí byť malá, čistá a vyleštená. Polož ju pod uško šálky.
Uško šálky smeruje na pravú stranu.
Eňa, foto: archiv SA, Shutterstock