AKO STRÁŽIŤ, ABY ŠÉF OBEDOVAL
V dnešnej chaotickej dobe, kedy farebnosť elektronického kalendára šéfa nemá ďaleko od dúhy, je chronickým stavom vynechávanie obeda. A to skvelá asistentka nikdy nedopustí. Čo teda robiť?
Všetky porady plánovať tak, aby končili najneskôr o 11.30 hod a nezačínali skôr ako o 14.00 hod
Proaktívne sa šéfa pýtať, ako si predstavuje tento týždeň obedy? Či má konkrétne miesta alebo či je možné to niekedy nakombinovať aj s donáškou jedla.
Do kalendára mu treba dať aj na mesiac vopred obedy v čase od 12.00 do 13.00 hod. Okrem toho tam nesmie byť žiadny iný typ činností.
Skúste ho sem-tam poslať na obed aj o 11.00 alebo 11.30 hod. Vtedy sa to dá vo väčšej pohode, keďže reštaurácie sú ešte poloprázdne a určite si to bude pochvaľovať. Ocení to určite aj ten, s kým na obede bude. Takže nebojte sa a naopak iniciujte aj pri dohadovaní termínu na obed s druhou stranou skorší termín.
Vždy na konci týždňa sa šéfa spýtajte, či mal obedy, či bolo všetko v pohode a či môžete pokračovať vo vašom „dozore“ nad jeho stravou. Uvidíte, bude mu to veľmi príjemné.
Text: (em), foto: archív SA